Med en TWS elcykel blir uppförsbackar som nerförsbackar
icon elcykel

Elcyklar

Med en elcykel får du ett fordon med alla fördelarna hos en vanlig cykel; tyst, smidigt och med hög framkomlighet, och till på köpet får du extra skjuts när du trampar till en fart av 25 km/h.

Fördelarna med att köpa elcyklar

Det är verkligen något att satsa på, det finns massor med fördelar att köpa en TWS Elcykel. Du kan öka din möjlighet till vardagsmotion genom att cykla till och från jobbet utan att komma fram svettig, eftersom du får draghjälp i alla uppförsbackar. Det är ett billigt transportmedel och när investeringen är gjord är underhålls- och uppladdningskostnaden mycket liten. Du cyklar precis som på en vanlig cykel men får hjälp av den elektriska delen som kompletterar den mänskliga kraften. I uppförsbackar och vid kraftig motvind kan du ta hjälp av elmotorn. Längre sträckor blir inte längre avskräckande att cykla. Genom att cykla släpper du inte ut några farliga avgaser, du färdas tyst och den dag du slitit ut din elcykel kan den återvinnas ända ner till litiumjonbatteriet. Många elcyklar tillverkas också med ett miljötänk i grunden.

Förbättra din egen hälsa

Genom att cykla mer kommer du att förbättra din kondition och din muskelstyrka i benen, hjärtat och kranskärlen. Det i sin tur kommer att göra dig piggare. Idag vet vi också att motion även förbättrar den psykiska hälsan. Du bestämmer själv vilket motstånd du vill ha i backarna. Om du har något fysiskt problem som gör att du inte klarar att cykla på en vanlig cykel så kanske det kan lösas med en elcykel där du får lite hjälp i motvinden och backarna.

Lämna bilen hemma och spara pengar

Bor du i en storstad kan det ofta gå snabbare att cykla än att ta bilen eller kollektivt. Du tar dig fram utan byten och kan rulla förbi bilköerna genom att välja andra vägar. Du sparar dessutom kostnader för bensin, parkeringsavgifter och eventuell vägtrafikskatt. Åker du kollektivt kan du spara in på månadskortet. OCH DU BESTÄMMER SJÄLV DIN TIDTABELL.

Allt du behöver veta om elcyklar

Med en elcykel får du ett fordon med alla fördelarna hos en vanlig cykel; tyst, smidigt och med hög framkomlighet, och till på köpet får du extra skjuts när du trampar till en fart av 25 km/h.

1. Hur fungerar en elcykel?

Elcyklar är utrustade med en motor som aktiveras när du trampar, du bestämmer själv hur mycket hjälp du vill ha av motorn. Vid högsta läget på motorn behöver du bara trampa en aning för att hålla motorn igång.

2. Hur fort går en elcykel?

Motorn ger dig extra skjuts med upp till 25 km/h, vill du åka snabbare än så är det benen som får stå för den extra farten!

3. Var får jag cykla med elcykel?

Elcyklar räknas som vanliga cyklar och får köra på höger sida av körbanan, om det finns en cykelbana ska du helst köra på den. Är du över 15 år får du cykla på körbanan även om det finns en cykelbana, om hastighetsbegränsningen inte är högre än 50 km/h.

4. Hur mycket väger en elcykel?

En elcykel är betydligt tyngre än en vanlig cykel och väger runt 20-25 kg inklusive batteri.

5. Hur länge håller batteriet på en elcykel?

Räckvidden på ett cykelbatteri varierar beroende på hur du använder dig av cykeln och vilken temperatur det är ute. Ett batteri håller mellan 30-70 km beroende på vilket läge du kör i, vid minusgrader sjunker kapaciteten med 20-30%.

6. Kan jag cykla som vanligt på en elcykel?

Ja, om du inte aktiverar motorn på din cykel går den att cykla precis som en vanlig cykel. Blir du trött är det bara att slå på motorn för en extra skjuts. Men du behöver alltså inte vara orolig för att bli strandsatt med urladdat batteri, då är det bara att cykla för egen maskin.

7. Kan jag skjutsa på en elcykel?

Du får skjutsa en annan person på din cykel om cykeln har bra skydd för ekrarna, om du är över 15 och skjutsar ett barn under 10 år. Är du över 18 får du skjutsa två barn under 6 år, men det är inget vi rekommenderar.

8. Kan jag ha barnstol på en elcykel?

Vill du skjutsa barn med din cykel rekommenderar vi att du köper en riktigt bra barnstol, godkänd enligt svensk standard, så att barnet sitter tryggt och skyddat bak på cykeln.

9. Kan jag köra cykelkärra med min elcykel?

Det går utmärkt att köra en cykelkärra med din elcykel, vill du ha mycket draghjälp är det dock värt att investera i en av våra cykelmodeller då de har maximal motorkraft på 250W.

10. Går det att trimma en elcykel?

Det är relativt krångligt att trimma en elcykel, om det alls går att göra utan att förstöra motorn. Trimmar du motorn täcks den inte heller av vår garanti och att köra en elcykel i för höga hastigheter på allmän väg är olagligt.