Drac Nightrider läcker cross moped
icon crossmoped

Cross moped

Här hittar du din nya läckra cross moped från våra varumärken Reiju och Drac. Det inkluderar supermotardmodellerna som har släta hjul för asfaltskörning.

Allt du behöver veta om Crossmopeder

En cross moped är en typ av moped som påminner mycket om motocrosscyklar som körs på bana. Den är ofta manuellt växlad med 5-växlad växellåda och har kopplingen på styret. Crossmopeden har mycket större hjul än en scooter och har en annorlunda körställning som passar framförallt den som är lite längre. De senare åren har crossmopederna fått sällskap av de s.k Supermotard-modellerna, som är en nästan exakt likadan moped men har släta hjul för asfalt istället för grova däck för grusvägar och offroad körning.

Supermotard-modellerna är oftast exakt samma som crossmodellen i grunden och den enda skillnaden är storleken och utseendet på däcken och fälgarna. Våra supermotard- och enduromodeller kommer i från Reiju och Drac, två av Sveriges mest sålda varumärken. Samtliga modeller är utrustade med Minarellis AM6 och har en design, färgsättning och utrustning som uppskattas stort av marknaden.

Att köra cross eller enduro ger en stor känsla av frihet. När du sitter på din hoj och kör på en rolig bana eller en slinga på egen mark med totalt fokus på nuet är lyckan total. Men även om dessa mopedmodeller passar bra på bana så kan du självklart köra dem även i stadstrafik. Det är roliga mopeder att köra vart du än kör.

Det är dock viktigt att känna till vilka lagar som gäller om man vill köra i terrängen. Det är generellt förbjudet att köra motordrivna fordon i terräng på barmark i Sverige, om du inte gör det i jord- eller skogsbruksarbete. Däremot så får du köra på barmark i terräng om det finns tillräckligt med snö för att marken under inte ska riskera att ta någon skada. Dessa regler finns helt enkelt till för att skydda vårt natur- och djurliv. Bryter man mot denna lag så riskerar man böter, precis som med andra lagar. Så det bästa alternativet för dig som vill köra lite mer tekniskt krävande är att köra på inhägnade banor.

Läs mer om varumärkena här.